Jak poznat kvalitní zubní kartáček

Jak poznat kvalitní zubní kartáček

Krásný a zdravý úsměv je vizitkou každého člověka. Abyste se mohli pyšnit zdravými zuby, je důležitá pravidelná péče o chrup a používání kvalitních pomůcek. Alfou a omegou je správná volba zubního kartáčku. Jak ale poznat kvalitní zubní kartáček? Podívejte se na naše tipy, díky nimž vždy budete vědět, po jakém typu kartáčku sáhnout.

 

Jak se zorientovat v nabídce zubních kartáčků

Ať už kartáček kupujete v drogerii nebo přes internet, jakmile zavítáte do příslušného oddělení, jste většinou doslova zaveleni bohatou nabídkou zubních kartáčků. Liší se designem, tvarem, počtem štětin, tvrdostí i velikostí hlavy. Jejich štětiny mohou být různě tvarované, nebo dokonce doplněné gumovými drážkami.

Zorientovat se v takovém množství kartáčků může být náročné a výběr často končí tak, že zákazník se rozhodne podle ceny a vzhledu a odchází s naprosto nevyhovujícím kartáčkem. Jak se tomuto nešvaru vyvarovat? Zaměřte se na tvrdost vláken, jejich počet a velikost hlavy. Níže si tyto základní parametry rozebereme podrobněji.

 

Kvalitní zubní kartáček je spíše jednoduchý

K tomu, aby zubní kartáček co nejlépe plnil svou funkci, nejsou třeba žádné speciální vlastnosti a designové vychytávky. Naopak zde platí, že méně je více.

Tvrdost vláken

Čím měkčí vlákna zubní kartáček má, tím lépe je schopen zuby vyčistit. Tvrdé zubní kartáčky mohou poškodit dásně, a navíc se nedostanou do mezizubních prostor a ke krčkům tak efektivně, jako ty měkké. Na výhody měkkých vláken jsme se zaměřili i v článku Zubní kartáček NANOO je navržen pro tu nejcitlivější péči o zuby.

Počet vláken

Dalším ukazatelem kvalitního zubního kartáčku je počet vláken. Čím více vláken zubní kartáček má, tím lépe zuby vyčistí. Zubní kartáček NANOO disponuje hned 12 000 vlákny, což z něj dělá premianta na trhu.

Velikost hlavice

Dalším důležitým kritériem při výběru zubního kartáčku je velikost hlavice. Tady platí, že menší je lepší. Velké hlavy se nemusí dostat ke stoličkám, tak jak by měly, a některá místa tak zůstávají nevyčištěna. Naopak malá hlavice, kterou disponuje i zubní kartáček NANOO, se krásně a bez námahy dostane do všech potřebných míst.

 

Jak vidíte, při výběru kvalitní zubního kartáčku hrají roli tři zcela jednoduché parametry. Speciálně tvarované kartáčky, hlavice s několika druhy štětin a velké zubní kartáčky se o vaše zuby rozhodně nepostarají efektivně. V jednoduchosti je v tomto případě nejen krása, ale i zdraví vašich zubů. Zubní kartáček NANOO všechny požadavky na kvalitní kartáček splňuje, tak se nezapomeňte podívat do naší nabídky.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz