Správná péče o zubní kartáček

Správná péče o zubní kartáček

Správná péče o chrup je nedílnou součástí dne každého z nás. Na toto téma bylo již řečeno a napsáno mnoho. Součástí správné techniky čištění zubů je i výběr vhodného kartáčku na zuby. Do výběru ideálního zubního kartáčku tak většina z nás investuje čas a peníze. Jak je to ale s péčí o samotný kartáček? Jak se o něj správně starat, aby Vám prokázal službu, a naopak nenapáchal ve vaší puse škodu?

Vlákna zubních kartáčků Nanoo jsou vyrobena z antibakteriálního nylonu, což Vám starost o kartáček usnadní. Nanoo kartáčky na zuby Vám tak díky antibakteriálním vláknům v kombinaci se správnou údržbou vydrží bez obtíží standardní dobu doporučenou odborníky, což jsou 2-3 měsíce.

Zhruba po 2-3 měsících se začnou vlákna zubního kartáčku třepit, což nemusí být vždy na první pohled vidět. Pokud jsou vlákna již roztřepená, je třeba kartáček vyměnit bezodkladně. Správný stav vláken zubního kartáčku pomáhá vhodným způsobem odstraňovat zubní plak, pokud nejsou vlákna v pořádku, odstranění plaku není dostatečně efektivní. Nezapomínejte tak na pravidelnou výměnu zubních kartáčků Nanoo.

V dutině ústní se nachází poměrně velké množství dobrých i špatných bakterií, které se při čištění zubů automaticky přenesou na kartáček. Koupelna, v které je standardně kartáček na zuby uložen, sama o sobě množení bakterií v kartáčku napomáhá, a to díky teplému a vlhkému prostředí, které se v koupelně nachází. Je tak dobré koupelnu často a důkladně větrat, zabráníte tak nejen vytváření plísní v koupelně samotné, ale i množení bakterií v kartáčku. Nadále je důležité vlákna kartáčku důkladně propláchnout pod tekoucí vodou, vypláchnete tak značné množství bakterií. Při čištění kartáčku po jeho použití si můžete pomoci i antiseptickou ústní vodou. Nejen Vaše zuby, ale i celkové zdraví od namnožených bakterií z kartáčku může ochránit i včasná výměna kartáčku za nový po prodělaném nachlazení.

Starost o zubní kartáček není žádná věda. Stačí dodržovat jednoduchá pravidla mezi které patří větrání koupelny, důkladné propláchnutí kartáčku po každém použití a také jeho včasná výměna. Podívejte se do nabídky Nanoo kartáčků a udělejte si dostatečnou zásobu těchto unikátních domácích pomocníků.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz