Složení zubní pasty na citlivé zuby, aneb výhody zubní pasty NANOO

Složení zubní pasty pro citlivé zuby, aneb výhody NANOO pasty

Zpravidla mezi základní vybavení na zubní hygienu, každého z nás, patří zubní kartáček a pasta na zuby. Mezi další rozšířené vybavení mnoha lidí patří ústní voda či mezizubní kartáček. A protože zubní pasta je jedno z nejběžnějších vybaveních dentální péče, zaměříme se dnes na ní a možnosti jejího složení. Určité obecné informace o funkci zubní pasty jsme si pověděli v jednom z našich předchozích článcích. Dnes se zaměříme především na novou zubní pastu Nanoo a na hlavní složky této novinky a jejich pozitivní účinky na chrup a dásně.

Mořská sůl v zubní pastě

Mezi čím dál častější složky zubní pasty patří mořská sůl. Minerály a stopové prvky obsažené ve velkém množství v mořské soli mají příznivý vliv na ústní dutinu. Dokonce dostatečně koncentrovaný solný roztok dokáže ulevit při akutní bolesti zubů. Jedním z efektů mořské soli je i mírné bělící efekt zubní skloviny a odstranění zápachu z úst. Mořské minerály dokáží posílit zubní sklovinu. Jak vidíte, důvodů pro doplnění mořské soli do zubní pasty je hned celá řada. Právě mořská sůl je jednou z hlavních složek Nanoo zubní pasty.

Zázvor v zubní pastě

To že má zázvor velké množství pozitivní účinků na lidské zdraví ví ledaskdo. Mnoho lidí využívá zázvor na trávicí potíže, jiní zase při nachlazení. Ze zázvoru lze udělat čaj, sirup nebo ho přidat do vaření jen tak pro chuť. Využití zázvorů je opravdu široké, nespočet je i jeho zdravotních účinků na naše zdraví. Zázvorový čaj, sirup nebo i trocha zázvoru s medem přidaná do lipového čaje vám pomůže při nachlazení. Látka gingerol obsažená v zázvoru má pozitivní vliv na metabolické procesy, pomůže vám tedy s trávením i s hubnutím.

A jaké pozitivní účinky může mít zázvor na zuby? Žvýkání zázvoru zlepšuje zdraví zubů, především odbourává jejich bolest. Bolest začne ustupovat. Zubní pasty se špetkou zázvoru jsou tak vhodné především pro lidi s citlivými zuby a dásněmi. Pokud trpíte dlouhodobě většími bolestmi zubů, pasta se zázvorem vám sice uleví, ale problém například v podobě infekce vám nevyřeší. Zázvor je další ze složek Nanoo zubní pasty a pomůže vám především pokud máte citlivé zuby a dásně. I pokud jste vybavení pastou pro citlivé zuby obohacené o zázvor či jinou složku se stejným účinkem, nepodceňujte pravidelné návštěvy zubaře, především pokud trpíte častými a většími bolestmi zubů a dásní.

Nanoo zubní pasta a její hlavní účinky

Pozitivní účinky mořské soli a zázvoru na ústní dutinu jsou nesporné, čím dál častěji se tyto složky objevují i v zubní pastě. Nanno zubní pasta díky těmto složkám je ideální pro citlivější zuby i dásně. Za pomoci této pasty v kombinaci s Nanoo kartáčkem s jemnými štětinami přispějete k odstranění zubního plaku. Pasta má citrusovou příchuť, díky které se nemusíte obávat zápachu z úst.

Jak jsme zmiňovali v předchozích článcích, pravidelné návštěvy zubaře a zubní hygieny by měli patřit mezi vaší pravidelnou rutinu v péči o váš chrup. Ideálně zvolený zubní kartáček a zubní pasta vám v kombinaci se správnou technikou čištění zubů pomohou ke krásnému, a především zdravému úsměvu.

Kombinace Nanoo kartáčku a zubní pasty je vhodná především pro lidi s citlivými zuby. Nanoo kartáček a pasta pomohou s odstraněním zubního plaku, zmenší riziko vzniku zubního kazu, ochrání zubní sklovinu a pomůže omezit krvácení dásní či omezit vznik zánětů.

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz