Koupelnové doplňky a dekorace

Koupelnové doplňky a dekorace

Koupelna je nedílnou součástí každé domácnosti. Každý den v ní trávíme z pochopitelných důvodů poměrně velké množství času. Je proto důležité, abychom se v ní cítili příjemně. Nechat si postavit koupelnu snů může být poměrně finančně náročné. Koupelnu ovšem můžete zkrášlit i několika doplňky a dekoracemi, díky kterým tato místnost prokoukne. V dnešním článku vám představíme pár tipů, kterými zútulníte novou i starší koupelnu.

Stojánky na zubní kartáčky

Kartáček na zuby nechybí v žádné koupelně. Mezi jednotlivým používáním je třeba kartáček na zuby uložit tak, aby proschl a tím pádem měli bakterie co nejmenší šanci se v něm množit. Možností, jak uložit zubní kartáček je spoustu, mezi nejčastější patří kelímky či skleničky z různých materiálů a v různých barvách či s různými vzory. Plastové či skleněné kelímky a skleničky se velmi snadno čistí a vybírat můžete v řadě obchodů z kelímků přímo k tomuto účelu určených, ale sáhnout můžete i po kelímku či hrnečku, který již dosloužil a vy mu chcete další možnost vyžití. Vybírat takovéto skleničky či kelímky můžete podle barvy, velikosti a dalších faktorů, a to s ohledem na podobu celé koupelny. Zářivou barvou či vzorem snadno upoutáte pozornost, a vaši koupelnu rozzáří, tlumená barva kelímku zase bude působit decentně.

Při výběru vhodného stojánku na kartáček či kartáčky nemusíte nutně sáhnout pouze po kelímku, hrnečku či skleničce. Vaší koupelně dodáte moderního vzhledu za pomoci Nanoo betonového stojánku na zubní kartáčky. Tyto betonové kartáčky pojmou čtyři kartáčky pro dospělé a působí velmi elegantně. Nanoo stojánky jsou vyráběny ručně v České republice o rozměrech 130 x 40 x 30 mm a váhou 200 g. Nespornou výhodou těchto kartáčků je jejich materiál – je velmi hygienický a snadno se udržuje v čistotě.  Stojánek snadno umístíte přímo na umyvadlo nebo některou z blízkých poliček.

Misky a dávkovače na mýdlo

Další nedílnou součástí koupelnového vybavení jsou dávkovače a misky na mýdlo. Využít velmi snadno můžete dávkovače, v kterých mýdlo zakoupíte v drogerii. Ale i když máte rádi vůni a složení vašeho oblíbeného mýdla, nemusí se vám líbit konkrétní dávkovač, v kterém se vaše oblíbené tekuté mýdlo prodává. Pomoci si pak můžete nějakým designovým dávkovačem, které se opět vyrábí z různých materiálů a v snad nekonečném množství barevných variant. Kupříkladu porcelánové nebo skleněné dávkovače budou perfektně ladit s umyvadlem, na kterém budou umístěné a budou působit elegantně. Láká vás spíše moderní či futuristický vzhled? Pak sáhněte po některém plastovém dávkovači. Ty se vyrábí snad ve větším množství rozličných tvarů či barev.

Misky na tuhé mýdlo jsou pak další kapitolou. Opět se vyrábí v různých velikostech, v barevných variacích a z různorodých materiálů. Nesmrtelnou klasikou s elegantním vzhledem jsou bílé či černé z porcelánu, teplým dojmem pak působí misky z bambusu. Kovové mřížky na mýdlo dodají vaší koupelně moderní nádech a ty plastové v různých barvách snadno sladíte s celkovým barevným laděním koupelny.

Koupelnové koše a krabice

I to, jak uskladňujete všechno koupelnové vybavení – zubními kartáčky počínaje a ručníky konče – je důležité, nejen pro snadnou dostupnost tohoto vybavení, ale i pro celkový vzhled koupelny. V málokteré koupelně chybí skříňka či poličky, na které lze ukládat všechny nezbytnosti. Mnoho věcí, včetně ručníků nebo zásobu mýdel a zubních past můžete snadno uskladnit v různých krabicích a koších. S ohledem na vyšší vlhkost, která se v koupelně má tendenci držet není vhodným materiálem papír, který má tendenci se kroutit ve vlhčím prostředí koupelny. Oproti tomu plastové krabice snadno vyčistíte a seženete je v různých barevných variantách a velikostech. Proutěné či látkové koše či různé sáčky zase dobře dýchají a jsou tak vhodné na ručníky nebo špinavé prádlo. Proutěné či bambusové krabice a koše vám udělají parádu především v koupelnách laděných do teplých tónů, světlé látkové koše a pytle budou vhodnou volbou do koupelen laděných do studených tónů.

Koupelny mohou působit starobylým, ale i moderním dojmem. Laděné mohou být do teplých, studených, ale i pastelových barev. Využít můžete jak přírodní materiály, tak i ty moderní v podobě ocelových či plastových materiálů. Ať dáváte přednost jakékoliv podobě koupelny za pomoci správných doplňků jí velmi snadno zútulníte a upravíte, a ani vás to nemusí stát moc velké peníze.

 

Grafický návrh vytvořil a nakódoval Shoptak.cz